Relatiecoaching

Deskundig in relatie coaching

Jullie relatie beleeft een moment van spanning of gaat door een moeilijke of uitdagende periode, wellicht is er sprake van overspel. Start in mijn praktijk het avontuur van Relatie Systeem Coaching of in de unieke combinatie met Relatie Therapie en navigeer effectief door crisis en verandering.

Elke relatie is uniek, maar blijkt ook behoefte te hebben aan liefde, verbondenheid en veiligheid om jezelf te kunnen zijn. Als wij het gevoel hebben dat onze behoeften worden bedreigd, willen we dit graag veilig stellen. Helaas gebeurt dit vaak op (automatische) manieren die grimmig op de ander kunnen overkomen, en voor je het weet zit je samen vast in vicieuze cirkels die het alleen maar onveiliger maken of waarin je het gevoel hebt niet meer gezien en begrepen te worden door de ander. En juist dát daagt de relatie uit.

In de relatie coaching leer je waarom jullie relatie vastloopt, hoe ingesleten patronen en rollen in stand worden gehouden. Door op zoek te gaan naar wensen en dieperliggende emoties, en “in elkaars hart te leren kijken” is het mogelijk om ingesleten patronen en rollen te doorbreken en de relatie te laten bloeien.

Overspel of affaire(s), het gebeurt, op diverse manieren en om allerlei redenen. Als het over de grenzen van jullie (stilzwijgende) afspraken over monogamie gaat en het uitkomt, kan dit leiden tot woede, angst, verlies van vertrouwen en impulsieve besluiten.

In Relatie Coaching bij Overspel ga je samen door drie fases van Crisis, Inzicht/Betekenis en Visie voor de toekomst. Bij elkaar blijven op een nieuwe manier of uiteindelijk besluiten uit elkaar gaan, ik begeleid jullie om dit proces op een veilige manier aan te gaan.

Begeleiding coach en therapeut

“Wij geloven in de kracht van relaties, om door moeilijke en uitdagende omstandigheden heen te gaan, als één van de krachtigste bronnen voor persoonlijke groei” – Frank Wiewel en Kay van der Grift

In mijn praktijk Wiewel Coaching is het ook mogelijk om begeleid te worden in combi sessies door mij als relatie systeemcoach én mijn partner, relatie therapeute Kay van der Grift (www.livinlight.nl/relatietherapie).
Wij hebben een unieke methode ontwikkeld die we sinds 2012 inzetten bij het begeleiden van koppels. We combineren daarbij het beste van onze beide vakgebieden, coaching en therapie, én van ons als personen en levenspartners. 

Onze tools en vaardigheden helpen koppels hun relatie te vernieuwen en te verrijken, of als dat de uitkomst is, te beëindigen. Cliënten voelen zich dankzij ons verschillend zijn, en de mannelijk en vrouwelijke energie, zich vaak nog meer gehoord en begrepen. Tijdens onze jarenlange ervaring zien we dat koppels minder sessies nodig hebben als zij door ons samen begeleid worden.

foto

Wat leren jullie?

Koppels die werken aan hun relatie met relatie coaching of in de combinatie van coaching met therapie kunnen leren zelfredzaam te zijn in:

Meer verbinding te zoeken en te vinden
Betere communicatie
Doorbreken van (vastgeroeste) negatieve patronen, zodat er verandering kan plaatsvinden
Omgaan met verschillen, in behoeften(eigen ontwikkeling, seksueel etc.) of identiteit
Samen belangrijke( verlies) ervaringen verwerken
Omgaan met (nieuw) samengesteld gezin
Omgaan met verliefdheid op een derde
Elkaar niet meer zo te kwetsen of pijn te doen
De invloed van anderen op de relatie hanteren ( ex, familie)
Geheimen bespreekbaar maken
Echt te luisteren naar elkaar
Om uit de (macht)strijd te komen
Verdiepen van intimiteit
Seksuele knelpunten bespreken en overwinnen
Praten over dromen, gevoelens, verwachtingen en hartverlangens.

Meer weten

Je wilt bespreken of jullie vraag met Relatie Coaching of via de unieke combinatie met Relatietherapie is aan te pakken, je bent geïnteresseerd daarmee te starten, je wilt iets weten, ik nodig je uit om vandaag met mij in contact te komen.